Συνάντηση του Δημ. Κουρέτα με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα

Τοπικά
Συνάντηση του Δημ. Κουρέτα με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα

Την πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας. Η κα. Laurence Auer συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Ζαν Λυκ Λαβό και επισκέπτεται τη Θεσσαλία για τρίτη φορά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ο Γαλλίδα Πρέσβειρα τόνισε στον κ. Κουρέτα το μεγάλο ενδιαφέρον της Γαλλίας για τη Θεσσαλία και την πρόθεση της ίδιας αλλά και της χώρας της να βοηθήσουν με τους τρόπους που μπορούν στην ανασυγκρότηση της. Σ’ αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε μάλιστα να αναζητηθούν στο άμεσο διάστημα διαδικασίες ανταλλαγής τεχνογνωσίας ανάμεσα σε Έλληνες και Γάλλους ειδικούς σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, ενώ ο κ. Κουρέτας έκανε ενδελεχή ενημέρωση στην Γαλλίδα πρέσβειρα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι τώρα η Περιφέρεια, τόσο για τα έργα προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών, όσο και για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα.

.Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ακόμα να υπάρξει μια κοινή εκδήλωση στη Θεσσαλία ανάμεσα σε ελληνικές και γαλλικές spin off εταιρείες (από πανεπιστήμια των δύο χωρών) που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής, ώστε να ενισχυθεί η αντίληψη της σύνδεσης της έρευνας με τις επιχειρήσεις στον κόσμο της Θεσσαλίας. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν spin off εταιρείες από ελληνικά και γαλλικά πανεπιστήμια. Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση τον τουρισμό και τον πολιτισμό, καθώς και κοινές δράσεις των δύο πλευρών σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας.

Η κα. Auer δεσμεύτηκε να επανέλθει στη Θεσσαλία, καθώς επανέλαβε το μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία θωράκισης της περιοχής έναντι μελλοντικών κινδύνων από φυσικές καταστροφές, αλλά και την ανασυγκρότηση της περιοχής.

Γραφείο τύπου Περιφέρειας Θεσσαλίας

Το άρθρο αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 13 Μαΐου 2024 ώρα 15:01 από εδώ
_____________________________
Το my Farsala δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Μοιραστείτε Αυτό Το Άρθρο
Avatar photo
Από My Farsala Διαδικτυακή εφαρμογή
Follow:
Διαδικτυακή εφαρμογή τοπικού ενδιαφέροντος