Στο «Χτούρι» μαθητές/τριες του Δημ. Σχολ. Ευυδρίου Λόφου

Τοπικά

xtouri euidrio lofos

Στα πλαίσια της Υλοποίησης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων  για το σχολικό έτος 2023-2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ευυδρίου Λόφου συμμετέχουν  στον τομέα Πολιτιστικών Θεμάτων με το πρόγραμμα  «Ο αρχαιολογικός χώρος Λόφος Χτούρι». Στην κορυφή  αυτού του λόφου σώζονται ερείπια αρχαίας πόλης με δύο οχυρωματικούς περιβόλους και η οποία αποτελούσε μέρος του βασιλείου της Φθίας.

Χθες τα παιδιά επισκέφτηκαν τον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο Λόφο Χτούρι και είχαν συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Φαρσάλων κ. Δημακόπουλο Ιωάννη και με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μεγάλου Ευυδρίου κ. Ατόσογλου Σοφοκλή.

Οι μαθητές είχαν συντάξει και τους επέδωσαν επιστολή ζητώντας την περιποίηση και αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου. Στη συνέχεια, περπάτησαν στους πρόποδες του λόφου, θαύμασαν το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, έκαναν τις παρατηρήσεις τους και μίλησαν με κάτοικο της περιοχής για τους θρύλους και τις ιστορίες που συνοδεύουν από την αρχαιότητα το λόφο αυτό. Τέλος, τα παιδιά ετοίμασαν και γεύτηκαν μια γλυκιά συνταγή  των αρχαίων με δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα και μέλι.

Το σχολείο με αυτό το πρόγραμμα συμμετέχει στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων της Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας «Τα παιδιά πρεσβευτές του τόπου τους».

Το άρθρο αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 19 Απριλίου 2024 ώρα 13:11 από εδώ
_____________________________
Το Farsala Press δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Μοιραστείτε Αυτό Το Άρθρο
Avatar photo
Από My Farsala Διαδικτυακή εφαρμογή
Follow:
Διαδικτυακή εφαρμογή τοπικού ενδιαφέροντος