Σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο Γεωργιάδης δεν θα είχε σταθεί ως υπουργός, δηλώνει ο Τζανακόπουλος

Σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο Γεωργιάδης δεν θα είχε σταθεί ως υπουργός, δηλώνει ο Τζανακόπουλος

Την ύπαρξη μιντιακού συστήματος, το οποίο αποσιωπά κάθε φωνή που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση επισήμανε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή την αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών» για την απευθείας ανάθεση από τον Αδ. Γεωργιάδη διενέργειας έρευνας σε εταιρεία δημοσκοπήσεων που τον έφερνε πάντα στην πρώτη τριάδα των δημοφιλέστερων στελεχών της Ν.Δ.

«Ζητάμε τη διερεύνηση των ειδικών σχέσεων που φαίνεται να έχει με την κυβέρνηση ο ιδιοκτήτης της δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll, ο οποίος έλαβε 270.000 ευρώ μέσω άλλης εταιρείας με απευθείας αναθέσεις», επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, εξηγώντας ότι «η πρόταση για εξεταστική γίνεται για να ελεγχθεί συγκεκριμένο περιστατικό διοχέτευσης κρατικού χρήματος –χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων- σε ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας με ενέργειες της κυβέρνησης».

Και υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «είχε ζητήσει από τον Μάιο την κατάθεση του συνόλου των στοιχείων σχετικά με τις πρακτικές δημοσκοπήσεων της εταιρείας OpinionPoll στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κάτι που η Ν.Δ. –εκμεταλλευόμενη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία- μπλόκαρε».

Όσον αφορά την εταιρεία δημοσκοπήσεων MARC, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει εάν ο κ. Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου συνεργάζεται με τον κ. Γεράκη, διευθύνοντα σύμβουλο της MARC».

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σταθερή πρακτική εδώ και χρόνια «οι δημοσκοπήσεις να μην αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία».

Ως παραδείγματα, ανέφερε τα εξής:

«Πριν τις εκλογές του Ιουλίου 2019, ο μέσος όρος της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο σύνολο 21 δημοσκοπήσεων ήταν στις 15 μονάδες και η διαφορά στην κάλπη τελικά ήταν 8,5 μονάδες, ενώ ανάλογη κραυγαλέα απόκλιση μεταξύ δημοσκοπήσεων και πραγματικού αποτελέσματος είχαμε και στο δημοψήφισμα του 2015».

Όσο για τα τεκταινόμενα στην Αυστρία και την παραίτηση του καγκελάριου Κουρτς, έπειτα από αποκάλυψη για χειραγώγηση της κοινής γνώμης με δημόσιο χρήμα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως «εκεί υπήρξε ένα παρόμοιο περιστατικό με αυτό που αποκάλυψε η “Εφημερίδα των Συντακτών” για τον κ. Γεωργιάδη».

Και εξήγησε: «Ο καγκελάριος Κουρτς φέρεται να χρηματοδοτούσε –μέσω της κυβέρνησής του- συγκεκριμένη εταιρεία για να τον δείχνει “ανεβασμένο”, όπως και δημοσιογράφους για να τον λιβανίζουν. Μετά την αποκάλυψη αυτή, η Αυστρία βούιζε επί δέκα μέρες, με αποτέλεσμα ο καγκελάριος να μην μπορέσει να αντέξει την πίεση και να παραιτηθεί. Την ίδια στιγμή στη χώρα μας, έχουμε την αποκάλυψη από την “Εφημερίδα των Συντακτών”, ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Γεωργιάδης, κάνει απευθείας αναθέσεις σε στενό συνεργάτη του κουμπάρου του για να χειραγωγεί ενδεχομένως συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις. Και η είδηση αυτή είναι “εξαφανισμένη” από παντού στα μέσα ενημέρωσης».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι «η συντριπτική πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης στη χώρα μας, λειτουργεί σήμερα ως ένα σύστημα συγκάλυψης ακραίων περιστατικών αδιαφάνειας και διαφθοράς, καλύπτοντας και αποσιωπώντας οποιαδήποτε φωνή κριτικής και διαφοροποίησης απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη», τονίζοντας ότι «αυτό δεν είναι ζήτημα απλώς και μόνο πολιτικών ή ιδεολογικών κατευθύνσεων, είναι πρόβλημα για τη Δημοκρατία».

Αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επισημαίνοντας ότι «βρισκόμαστε σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών διεργασιών και πολιτικών μετατοπίσεων».

«Φαίνεται στις μετρήσεις – στο μέτρο που εκφράζουν την κατάσταση στην κοινωνία- ότι διαμορφώνεται μια πλειοψηφική τάση που βλέπει πως τα πράγματα δεν πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, εκτιμώντας ότι «η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση είναι μια πραγματικότητα, η φθορά της είναι τεράστια και αυτό δημιουργεί το έδαφος για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα».

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 14/10/2021 ώρα 11:43 ΠΜ από την ιστοσελίδα

Το Farsala Press δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

___________________________________

Ανεβάστε μόνοι σας το δικό σας άρθρο, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

  • 1 Εισαγάγετε πληροφορίες του άρθρου σας...
  • 2 Finish
Back to top button