«Σήμα κινδύνου» από ΕΚΤ με το βλέμμα (ξανά) στραμμένο στον Νότο

20ημέρες 02ώρες 46λεπτά 14δεύτερα
απομένουν για τα Χριστούγεννα

\

Έρευνα - Δημοσκόπηση:

  • Oι έρευνες είναι διαδικτυακές, δημιουργήθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. περί προσωπικών δεδομένων GDPR και προστατεύονται από την υπηρεσία εντοπισμού απάτης Google reCAPTCHA v2.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η ΕΚΤ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες σύμφωνα με την Έκθεση Οικονομικής Σταθερότητας που δημοσιεύει σήμερα η τράπεζα του Ευρωσυστήματος. ‘Οπως αναφέρει το Reuters οι τράπεζες θα μπορούσαν να δεχτούν μεγάλο πλήγμα από τη μείωση εσόδων λόγω πληθωρισμού.

Ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων πλήττουν τα εισοδήματα των νοικοκυριών, ιδιαίτερα μεταξύ των φτωχότερων μελών της Ευρωζώνης αναφέρει η έκθεση της ΕΚΤ, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Επιπλέον, σημειώνει η έκθεση, τα νοικοκυριά έχουν κάνει «έφοδο» στις αποταμιεύσεις τους προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος τροφίμων και ενέργειας.

Η Έκθεση Οικονομικής Σταθερότητας αναφέρει επιπλέον ότι ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει αυξηθεί κατά ένα τρίτο στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2022 σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, φτάνοντας το 2,35%. Όσον αφορά στις τράπεζες του Νότου, η έκθεση κάνει λόγο για την υψηλή πιθανότητα οι τράπεζες της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της Κύπρου, να υποστούν μερικές από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

«Τα νοικοκυριά με χαμηλότερο εισόδημα είναι η κύρια πηγή αθέτησης υποχρεώσεων και οι αυξήσεις στους δείκτες Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των χωρών», σημειώνει η έκθεση της ΕΚΤ.

Πηγή: politicus.gr

The post «Σήμα κινδύνου» από ΕΚΤ με το βλέμμα (ξανά) στραμμένο στον Νότο appeared first on Left Door.

Μετάβαση στην Πηγή αναδημοσίευσης
Το άρθρο αναδημοσιεύθηκε αυτόματα και η ευθύνη του περιεχομένου βαρύνει νομικά τον αρθρογράφο του.

Barack
Barackhttps://mybusinesscoaching.gr
Πολιτικό marketing, Πολιτική Επικοινωνία, Έρευνες & Δημοσκοπήσεις, Digital Marketing, Στενευμένες καμπάνιες, Παραγωγή Υλικού, Website, Social media marketing, Mobile Marketing, Email Marketing, SMS Marketing, Call Center Τηλεφωνικό κέντρο: +30 210 22 41 777
Farsala
overcast clouds
11.3 ° C
13.5 °
10.9 °
90 %
0.5kmh
98 %
Δε
11 °
Τρ
13 °
Τε
14 °
Πε
15 °
Πα
15 °

Πρόσφατα άρθρα

Αν έχετε κατάστημα που εκτελεί παραγγελίες Delivery, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2102241777 σχετικά με τη συμμετοχή σας στην εφαρμογή.

Σχετικά Άρθρα: