Οδοντιατρικός έλεγχος για 417 παιδιά στο Δήμο Φαρσάλων

Τοπικά

odontiatrikos elegxos farsala 1

Τη σημασία της πρόληψης στα παιδιά ανέδειξε η δράση που υλοποιήθηκε στο Δήμο Φαρσάλων για 12 ημέρες πραγματοποιώντας δωρεάν προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους σε παιδιά / μαθητές του Δήμου Φαρσάλων. Η δράση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΚΕΠ Υγείας Φαρσάλων, του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, του Γ.Ν.Λάρισας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, της 5ης ΥΠΕ και της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με το Χαμόγελο του παιδιού.

Χθες, παρουσία του Προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλου στελεχών του οργανισμού και του Δημάρχου Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου παρουσιάστηκε το απολογιστικό της δράσης στο Δήμο Φαρσάλων, που υλοποιήθηκε σε 9 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Φαρσάλων εντός της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής και Ιατρικής για τα παιδιά (1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, 3ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, Δημοτικό Σχολείο Βαμβακού, Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας, Δημοτικό Σχολείο Διλόφου, Δημοτικό Σχολείο Ευύδριου – Λόφου και Δημοτικό Σχολείο Σταυρού) που με τη συμβολή 8 εθελοντών οδοντιάτρων, πραγματοποιήθηκαν 417 οδοντιατρικές εξετάσεις.

202404120611589921

«Ήταν μια ιδέα, που έγινε πράξη» ανέφερε κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση η αντιδήμαρχος Φαρσάλων και υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας κ. Σοφία Χατζηπλή στην έναρξη της απολογιστής εκδήλωσης και επισήμανε την άριστη συνεργασία που υπήρξε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την ανάγκη συνέχισης της συνεργασίας και με άλλες παρόμοιες δράσεις.

«Σήμερα χαίρομαι γιατί εδώ στα Φάρσαλα, όχι μόνο έγινε ουσιαστική δουλειά, αλλά γιατί κάνουμε και απολογισμό στην κοινωνία σας, στους δημότες σας, στα παιδιά», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος. Επίσης, τόνισε για ακόμα μια φορά το σπουδαίο έργο του υλοποιείται εδώ και χρόνια στο  «Χαμόγελου του παιδιού» που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου ευχαριστώντας όλους όσους εργάστηκαν σε αυτή τη δράση πρόληψης για τον τόπο και στην συνέχεια με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Γιαννόπουλου, υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών.

202404120611542202

Από την πλευρά του Κ. Υ. Φαρσάλων η κ. Φωτεινή Πιτσάβα ως εργαζόμενη και ως μέλος της κοινότητας Φαρσάλων, εξήρε το έργο των εμπλεκομένων για την υλοποίηση της δράσης, ενώ η Φαρσαλινή οδοντρίατρος κ. Ζωή Παπαγάτσια, η οποία ήταν εκ των εθελοντών οδοντιάτρων που εξέτασαν μαθητές, αναφέρθηκε στην σημασία της πρόληψης από μικρή ηλικία αλλά στην επανάληψη αυτή της δράσης κάθε χρόνο. Απο πλευράς στελεχών του «Χαμόγελου του Παιδιού» ο κοινωνικός λειτουργός κ. Κίμων Αγόρου σημείωσε ότι τα παιδιά τους δέχθηκαν με χαρά και αγκάλιασαν την δράση, ενώ κ. Μαριανίκη Δεμίρη εκπρόσωπος διοικητικής μέριμνας, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με όλους τους φορείς λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαστε εδώ, αξιοποιήστε μας».

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι Φαρσάλων κ.κ. Ιωάννης Δημακόπουλος, Θανάσης Γεροβασίλης, Χρυσούλα Φούφα, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Χρήστος Τσαπραΐλης, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γκατζόγιας, ο Πρόεδρος της κοινότητας Φαρσάλων κ. Κων/νος Βαρακλιώτης και το μέλος του συμβουλίου κ. Δημήτρης Πατσιούρας, η κ. Παναγιώτα Μαλλούση επισκέπτρια Υγείας του Κ.Υ.Φ, εργαζόμενοι του Δήμου Φαρσάλων κ.α.

Το άρθρο αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 12 Απριλίου 2024 ώρα 10:42 από εδώ
_____________________________
Το Farsala Press δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Μοιραστείτε Αυτό Το Άρθρο
Avatar photo
Από My Farsala Διαδικτυακή εφαρμογή
Follow:
Διαδικτυακή εφαρμογή τοπικού ενδιαφέροντος