Μεταναστευτικό – Έκθεση ‘κόλαφος’ για την Τουρκία: Τα κονδύλια από την Ευρώπη και οι φρικαλεότητες τους Ερντογάν – «Ξυλοφορτώνουν Σύρους, για να επιστρέψουν στη χώρα τους! Τρομοκρατημένοι πρόσφυγες αναζητήσουν καταφύγιο στην Ελλάδα!»

16ημέρες 03ώρες 52λεπτά 36δεύτερα
απομένουν για τα Χριστούγεννα

\

Έρευνα - Δημοσκόπηση:

  • Oι έρευνες είναι διαδικτυακές, δημιουργήθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. περί προσωπικών δεδομένων GDPR και προστατεύονται από την υπηρεσία εντοπισμού απάτης Google reCAPTCHA v2.

Τρομοκρατημένοι, αρκετοί εξ αυτών επιχειρούν να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ελλάδα
Εκατοντάδες αναγνωρισμένους πρόσφυγες από τη Συρία έχουν ξυλοκοπήσει στην Τουρκία, αναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους, σύμφωνα με νέα έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch).

«Γράψαμε εκατοντάδες, αλλά φαντάζομαι ότι είναι ίσως η κορυφή του παγόβουνου», σημειώνει η Nadia Hardman, ερευνήτρια και εκ των συντακτών της έκθεσης δέκα σελίδων, με τον EUobserver να αναφέρει πως η ΜΚΟ επισημαίνει ότι η UNHCR (Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες) και το προσωπικό παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση σε κέντρα που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Τουρκία -υποτίθεται ότι- προσφέρει ειδικό καθεστώς προσωρινής προστασίας στους Σύρους πρόσφυγες, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης συμφωνίας 6 δισ. ευρώ με την Ε.Ε. το 2016, για την αποτροπή της φυγής τους προς την Ελλάδα. Ωστόσο, το εν λόγω καθεστώς δεν φαίνεται, πλέον, να τούς προστατεύει από τις αναγκαστικές απελάσεις, σκορπώντας φόβο σε όλη τη συριακή κοινότητα στην Τουρκία, μέλη της οποίας να είναι πολύ πιθανόν, να προσπαθήσουν να εισέλθουν στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα.

Η Ελλάδα, η οποία έχει κατηγορηθεί για κακομεταχείριση και απέλαση προσφύγων που εισέρχονται στο έδαφός της από την Τουρκία, έχει κατηγορήσει την Τουρκία για τον ίδιο λόγο. Πρόσφατα, περίπου 92 Σύροι και Αφγανοί υπήκοοι βρέθηκαν ξυλοκοπημένοι και γυμνοί στα χερσαία σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η Hardman λέει ότι κανένας από τους 47 Σύρους, με τους οποίους είχε μιλήσει και είχαν αναγκαστεί από την Τουρκία να επιστρέψουν στη Συρία, δεν είχε ξεγυμνωθεί. «Από αυτούς, οι 37 παραμένουν στη βόρεια Συρία», είπε.

«Τούς χτύπησαν για να υπογράψουν»
Άλλοι που καταφέρνουν να εισέλθουν ξανά στην Τουρκία, δεν θα λαμβάνουν, πλέον, κανένα καθεστώς ή κρατική βοήθεια, δεδομένου ότι με τα υπογεγραμμένα έντυπα παραιτούνται από το καθεστώς προσωρινής προστασίας τους. «Τούς χτύπησαν για να υπογράψουν, σε κάποιους δεν δόθηκε καν η ευκαιρία να τα διαβάσουν», σημειώνει.

Οι επαναπροωθήσεις προσφύγων, στις οποίες επιδίδεται η Τουρκία, είναι παράνομες, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ωστόσο, η Ελλάδα θεωρεί την Τουρκία ασφαλή χώρα για υπηκόους από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Σομαλία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει απαντήσει ακόμη, σε ερώτηση του EUobserver, εάν η Τουρκία είναι «ασφαλής τρίτη χώρα», σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε.

Το άρθρο Μεταναστευτικό – Έκθεση ‘κόλαφος’ για την Τουρκία: Τα κονδύλια από την Ευρώπη και οι φρικαλεότητες τους Ερντογάν – «Ξυλοφορτώνουν Σύρους, για να επιστρέψουν στη χώρα τους! Τρομοκρατημένοι πρόσφυγες αναζητήσουν καταφύγιο στην Ελλάδα!» εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

Μετάβαση στην Πηγή αναδημοσίευσης
Το άρθρο αναδημοσιεύθηκε αυτόματα και η ευθύνη του περιεχομένου βαρύνει νομικά τον αρθρογράφο του.

Barack
Barackhttps://mybusinesscoaching.gr
Πολιτικό marketing, Πολιτική Επικοινωνία, Έρευνες & Δημοσκοπήσεις, Digital Marketing, Στενευμένες καμπάνιες, Παραγωγή Υλικού, Website, Social media marketing, Mobile Marketing, Email Marketing, SMS Marketing, Call Center Τηλεφωνικό κέντρο: +30 210 22 41 777
Farsala
broken clouds
12 ° C
15.2 °
11.4 °
69 %
1.4kmh
80 %
Πα
15 °
Σα
16 °
Κυ
17 °
Δε
16 °
Τρ
14 °

Πρόσφατα άρθρα

Αν έχετε κατάστημα που εκτελεί παραγγελίες Delivery, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2102241777 σχετικά με τη συμμετοχή σας στην εφαρμογή.

Σχετικά Άρθρα: