Ροή ειδήσεων

Κιμ Γιονγκ Ουν για κορονοϊό: «Προκλήθηκε μεγάλη αναταραχή στη Βόρεια Κορέα»

Κιμ Γιονγκ Ουν για κορονοϊό: «Προκλήθηκε μεγάλη αναταραχή στη Βόρεια Κορέα»
Το εθνικό lockdown που έχει επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα μετά την επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού, σύμφωνα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, προκάλεσε «μεγάλη αναταραχή».

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε το Σάββατο (14/05) ότι η εξάπλωση του κορονοϊού έχει οδηγήσει τη χώρα του σε «μεγάλη αναταραχή» και κάλεσε σε μια συνολική μάχη για να ξεπεραστεί η επιδημία, ενώ αναφέρθηκαν 21 νέοι θάνατοι. Η ασιατική χώρα παραδέχθηκε το πρώτο κρούσμα της νόσου COVID-19, αυτή την εβδομάδα, και επέβαλε εθνικό lockdown, αφού δεν είχε αναφέρει καμία μόλυνση από την έναρξη της πανδημίας, δηλαδή εδώ και δύο χρόνια. 

«Η εξάπλωση της κακοήθους επιδημίας είναι μια μεγάλη αναταραχή που έπεσε στη χώρα μας από την ίδρυσή της», ανέφερε ο Κιμ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, σε έκτακτη συνεδρίαση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της χώρας, και πρόσθεσε: «Αν δεν χάσουμε την προσοχή μας στην εφαρμογή της πολιτικής για την επιδημία και διατηρήσουμε ισχυρή οργανωτική δύναμη και έλεγχο με βάση την ενιαία ενότητα του κόμματος και του λαού και ενισχύσουμε τη μάχη μας για την επιδημία, μπορούμε να ξεπεράσουμε και με το παραπάνω την κρίση».

Δεδομένων των περιορισμένων δυνατοτήτων για ελέγχους στη Βόρεια Κορέα, οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν πιθανότατα μόνο ένα μέρος των συνολικών κρουσμάτων και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χιλιάδες θανάτους, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Reuters. Το ξέσπασμα της επιδημίας θα μπορούσε, επίσης, να επιδεινώσει την ήδη άσχημη επισιτιστική κατάσταση στη χώρα, καθώς ο αποκλεισμός εμποδίζει τις προσπάθειες καταπολέμησης της ξηρασίας και την κινητοποίηση εργατικού δυναμικού.

Από τα τέλη Απριλίου, 524.440 άνθρωποι έχουν παρουσιάσει σημάδια πυρετού, συμπεριλαμβανομένων 174.440 νέων κρουσμάτων την Παρασκευή (13/05), όπως ανέφερε το KCNA, και περίπου 243.630 έχουν υποβληθεί σε θεραπεία, αλλά το κρατικό μέσο μαζικής ενημέρωσης δεν διευκρίνισε πόσα άτομα έχουν εξεταστεί ούτε επιβεβαίωσε τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων της νόσου COVID-19.

Η Βόρεια Κορέα εξέταζε περίπου 1.400 άτομα την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Κι Παρκ της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, ο οποίος έχει εργαστεί σε προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα, κάτι που δεν είναι αρκετό για να εξεταστούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι με συμπτώματα.

Μετάβαση στην Πηγή

Το Farsala Press δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες. Ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Related Articles

Back to top button