Καπετάνος με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ κ. Πρωτοψάλτη: Στοχευμένα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης για την επίτευξη μείωσης της ανεργίας.

16ημέρες 02ώρες 13λεπτά 25δεύτερα
απομένουν για τα Χριστούγεννα

\

Έρευνα - Δημοσκόπηση:

  • Oι έρευνες είναι διαδικτυακές, δημιουργήθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. περί προσωπικών δεδομένων GDPR και προστατεύονται από την υπηρεσία εντοπισμού απάτης Google reCAPTCHA v2.

«Οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη από στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης ανέργων, με σημαντική την επιχορήγηση των εργοδοτών», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας Ν.Δ. Χρήστος Καπετάνος κατά τη συνάντησή που είχε με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ κ.Σπύρο Πρωτοψάλτη στην Αθήνα.
Ο κ .Καπετάνος επισκέφθηκε τον Διοικητή της ΔΥΠΑ και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα προγράμματα απασχόλησης αλλά και για αυτά που πρόκειται να ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.
Όπως τον διαβεβαίωσε ο κ.Πρωτοψάλτης, η ΔΥΠΑ θα προβεί άμεσα στην ανακοίνωση νέων προγραμμάτων επιδοτούμενης εργασίας τα οποία θα απασχολήσουν μεγάλη μερίδα ανέργων συμπολιτών μας, διαφόρων ηλικιών, οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση τα τελευταία έτη.
«Είχα τη χαρά να επισκεφθώ τον Διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη για μια εποικοδομητική και άκρως κατατοπιστική συζήτηση.
Διαπίστωσα το σημαντικό έργο που επιτελούν και προς μεγάλη μου ικανοποίηση ενημερώθηκα πως το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η ΔΥΠΑ, θα επεκτείνουν το πρόγραμμα κατάρτισης 80.000 ανέργων, το οποίο ήδη τρέχει με δεξιότητες στις οποίες οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη προσωπικού, καθώς υπήρξε μεγάλη ζήτηση και οι θέσεις εξαντλήθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Επίσης, ενημερώθηκα εκτενώς για την πολύ σημαντική δράση, αυτή της διεξαγωγής ημερών καριέρας που διοργανώνονται από τη ΔΥΠΑ σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, η οποία έχει ισχυρή απήχηση, τόσο στους εργοδότες όσο και στους ανέργους και βοηθά σημαντικά στην απορρόφηση των τελευταίων.
Αναφορικά με τον ρόλο της μαθητείας ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ, επισημάναμε τη σπουδαιότητά τους, διότι λειτουργούν με ειδικότητες που έχουν ΄΄ζήτηση΄΄ στην αγοράς εργασίας και συμβάλουν στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών και η Λάρισα είναι από τις περιοχές που χρειάζονται επιπλέον ειδικότητες καθηγητών.
Δεν θα μπορούσαμε επίσης να μην εστιάσουμε σε μια σειρά ρυθμίσεων που δρομολογεί η ΔΥΠΑ οι οποίες θα διευκολύνουν την απόκτηση παλαιών και την ανέγερση νέων κατοικιών και θα διατεθούν για τη στέγαση εργαζομένων και ανέργων
Αξιοποιώντας τους ευρωπαϊκούς πόρους, μέσω της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, πάνω από 700.000 άνεργοι και εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν σε προγράμματα κατάρτισης και απόκτησης δεξιοτήτων, μέχρι το έτος 2025».

Barack
Barackhttps://mybusinesscoaching.gr
Πολιτικό marketing, Πολιτική Επικοινωνία, Έρευνες & Δημοσκοπήσεις, Digital Marketing, Στενευμένες καμπάνιες, Παραγωγή Υλικού, Website, Social media marketing, Mobile Marketing, Email Marketing, SMS Marketing, Call Center Τηλεφωνικό κέντρο: +30 210 22 41 777
Farsala
overcast clouds
12.3 ° C
14.6 °
10.6 °
73 %
1.5kmh
100 %
Πα
15 °
Σα
16 °
Κυ
17 °
Δε
16 °
Τρ
15 °

Πρόσφατα άρθρα

Αν έχετε κατάστημα που εκτελεί παραγγελίες Delivery, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2102241777 σχετικά με τη συμμετοχή σας στην εφαρμογή.

Σχετικά Άρθρα: