Ροή ειδήσεων

Καιρός: Προσοχή σε πεζοπόρους, κατασκηνωτές και βοσκούς

Καιρός: Προσοχή σε πεζοπόρους, κατασκηνωτές και βοσκούς
Ασταθής καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου 2022.

Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το Σαββατοκύριακο 14-15/05. 

«ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στα ορεινά το Σαββατοκύριακο. Θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες.. Θα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνούς) και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Προσοχή σε πεζοπόρους – ορειβάτες- κατασκηνωτές και βοσκούς», αναφέρει το forecastweather.gr.

ΚΑΙΡΟΣ

Δείτε ΕΔΩ που θα βρέξει μέσα από τον κεντρικό μας χάρτη Υετός.

(https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/posts/5035449686509260}

Πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα

Διαδοχικές διαταραχές στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα θα ενισχύσουν τις συνθήκες αστάθειας με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων στα ηπειρωτικά κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στα ορεινά και ημιορεινά, όπου υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Ιδιαίτερα το Σάββατο 14/05 πιθανότητα τοπικών βροχών και ενδεχομένως καταιγίδων υπάρχει και για τις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Κρήτη.

Την Κυριακή 15/05 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται μόνο στα ηπειρωτικά ενώ η πιθανότητα βροχόπτωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι αρκετά μικρή.

Στους σχετικούς χάρτες παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου 14/05 και της Κυριακής 15/05: 

ΚΑΙΡΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στην Πηγή

Το Farsala Press δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες. Ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Related Articles

Back to top button