Κέλλας: «Έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στην επαρχία Φαρσάλων- Άμεση υλοποίηση των έργων»

Τοπικά

kellas farsala

«Με μεγάλη ικανοποίηση άκουσα τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Νίκο Ταχιάο, τους οποίους συνόδευσα, κατά την περιοδεία τους στα Φάρσαλα, να δηλώνουν κατηγορηματικά ότι η πλειονότητα των έργων, τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την επιστροφή της επαρχίας στην κανονικότητα της, μετά από τις πρόσφατες θεομηνίες, με έμφαση στα φράγματα και, ιδίως, στο εμβληματικό έργο του φράγματος της Σκοπιάς, θα υλοποιηθούν άμεσα».

Αυτά δήλωσε από τα Φάρσαλα ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, προσθέτοντας:

«Παραμένει, βεβαίως, το «αγκάθι» του δρόμου, που θα συνδέει τα Φάρσαλα με τη Λάρισα, την αναγκαιότητα κατασκευής του οποίου αναγνώρισαν τα κυβερνητικά στελέχη, αναζητώντας χρηματοδοτικούς πόρους. Η Κυβέρνηση βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των πληγέντων, στηρίζοντάς τους έμπρακτα και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας».

202405121333072191

Ο Λαρισαίος πολιτικός υπενθύμισε, στη συνέχεια, τιςπαρεμβάσεις του για τα θέματα των Φαρσάλων:

202405121333056352

«Προσωπικά έχω τονίσει, σε αλλεπάλληλες συναντήσεις μου, με τους αρμόδιους Υπουργούς, τηνανάγκη άμεσης αποκατάστασης των υποδομών στα Φάρσαλα, αλλά και συνολικά στο νομό της Λάρισας. Ιδιαίτερη αναφορά έχω κάνει στην αναγκαιότητα επίσπευσης και αποπεράτωσης του έργου της κατασκευής φράγματος στη Σκοπιά Φαρσάλων, στην άμεση κατασκευή της γέφυρας της Αμπελιάς, καθώς και στην αποκατάσταση των γεφυρών στο Καστράκι, στον Άγιο Αντώνιο και στο Δίλοφο».

202405121333046155

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχήτου Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, ο οποίος εξέθεσε αναλυτικά τα απαιτούμενα για την περιοχή έργα, της  Γενικής Γραμματέα Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης κας. Εύης Δραμαλιώτη, καθώς και πλήθους αυτοδιοικητικώνπαραγόντων και πολιτών, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως έχει προβλεφθεί ένα χρηματοδοτικό πακέτο της τάξης των 3 δις ευρώ περίπου για τη Θεσσαλία.

202405121333025800

Από την πλευρά του, ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε εκτενώς στις κυβερνητικές ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία, σημειώνοντας πως οι άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης ανέρχονται στα 1,4 δις ευρώ, αλλά και ότι αναζητούνται χρηματοδοτικοί πόροι, ώστε ο νέος δρόμος, που θα συνδέει τη Λάρισα με τα Φάρσαλα, να τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα.

Το άρθρο αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 14 Μαΐου 2024 ώρα 10:47 από εδώ
_____________________________
Το my Farsala δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Μοιραστείτε Αυτό Το Άρθρο
Avatar photo
Από My Farsala Διαδικτυακή εφαρμογή
Follow:
Διαδικτυακή εφαρμογή τοπικού ενδιαφέροντος