Ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα επιτίθενται στη Χομς της Συρίας για δεύτερη φορά σε μια βδομάδα

Ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα επιτίθενται στη Χομς της Συρίας για δεύτερη φορά σε μια βδομάδα

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε ακόμα μια εναέρια επίθεση κατά της συριακής επαρχίας Χομς σε λιγότερο από μία εβδομάδα, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας άλλα τρία. Αναφορές καταγγέλλουν πως η επίθεση εξαπολύθηκε από στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην περιοχή.

Όπως, ανέφερε το επίσημο Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA) «ένας στρατιώτης του Συριακού Αραβικού Στρατού μαρτύρησε και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα μιας ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στην περιοχή Παλμύρα στην ανατολική επαρχία της Χομς».

Η επίθεση έλαβε χώρα από την κατεύθυνση της περιοχής αλ Τανφ, όπου διασταυρώνονται τα σύνορα της Συρίας, του Ιράκ και της Ιορδανίας, με τις  Ηνωμένες Πολιτείες να προσπαθούν να διατηρήσουν υπό έλεγχο της περιοχής.

Την περασμένη βδομάδα, η εναέρια άμυνα της Συρίας ανέτρεψε άλλη μια ισραηλινή πυραυλική επίθεση σε στρατιωτική αεροπορική βάση, γνωστή ως T-4, στη Χομς, καταρρίπτοντας τα περισσότερα από τα εισερχόμενα βλήματα.

Η επίθεση που ομοίως ξεκίνησε από την κατεύθυνση της περιοχής αλ Τανφ, τραυμάτισε έξι στρατιώτες και είχε ως αποτέλεσμα μερικές υλικές απώλειες, όπως είχε δηλώσει τότε το πρακτορείο.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 14/10/2021 ώρα 3:40 ΜΜ από την ιστοσελίδα

Το Farsala Press δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

___________________________________

Ανεβάστε μόνοι σας το δικό σας άρθρο, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

  • 1 Εισαγάγετε πληροφορίες του άρθρου σας...
  • 2 Finish
Back to top button