Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου απαντά στα «βέλη»: Μην πυροβολείτε, έκανα ό,τι μπορούσα

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου δέχεται σφοδρή κριτική για τη δήλωσή της ότι «γνώριζε για πάνω από 20 χρόνια» όσα ήρθαν στο φως για τους κατά συρροή βιασμούς.

«Γνωρίζω πάνω από 20 χρόνια. Πώς μπορεί να μιλήσει κάποιος όταν δεν έχει γίνει στον ίδιο;». Αυτή ήταν η χθεσινή τοποθέτηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου, η οποία βρέθηκε και εκείνη έξω από το υπουργείο Πολιτισμού ζητώντας την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη.

Η κ. Αναστασοπούλου ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο για το αν γνώριζε τα περιστατικά βιασμών από άτομα που ήταν τότε ανήλικοι και έχουν καταθέσει μηνύσεις, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει η έρευνα που κλονίζει τον καλλιτεχνικό χώρο.

«Το μόνο πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και προσωπικά, έχω προσπαθήσει να παροτρύνω τα παιδιά που γνώριζα προσωπικά να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Αλλά πρέπει να καταλάβει ο κόσμος που ρωτάει “γιατί τώρα”, ότι μιλάμε για ανήλικα παιδιά σε αυτή την περίπτωση» ανέφερε επίσης η γνωστή ηθοποιός η οποία έχει καταθέσει καταγγελία σε βάρος γνωστού ηθοποιού για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Οι παραπάνω δηλώσεις ωστόσο επικρίθηκαν και στα social media αλλά και από άλλους ηθοποιούς, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες για το ό,τι υπήρχαν άνθρωποι που ήξεραν πράγματα αλλά δεν μιλούσαν.

Έτσι, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου επανήλθε με ένα story στο Instagram στο οποίο γράφει τα εξής:

«Προς όλους όσους περιμένουν στη γωνία να κατηγορήσουν όσους τους είχαν εκμυστηρευτεί γεγονότα και δεν αποκαθήλωσα το θύτη νωρίτερα. Παρακαλώ να στρέψετε το μένος σας εκεί που πρέπει. Προσωπικά έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου και δεν εισακούστηκα ποτέ. Μίλησα στην αστυνομία. Δεν έγινε τίποτα. Παρακαλούσα τα θύματα να μιλήσουν και δεν μπορούσαν. Αν το θύμα δεν δέχεται από φόβο να μιλήσει, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Τα κατάφερα όμως ακόμα και 20 χρόνια μετά. Μην πυροβολείτε. Παρακαλώ. Έχουμε ήδη τεράστιο βάρος να διαχειριστούμε. Μην είστε άδικοι».

pinelopi anastasopoulou

Παρόμοια δήλωση είχε κάνει πριν μερικές μέρες και ο ηθοποιός Γιώργος Παρτσαλάκης:

«Αυτά για τα οποία κατηγορείται, είναι πράγματα που έχουν ακουστεί εδώ και 15 χρόνια, έχουν ειπωθεί εδώ και εκεί και παραπέρα. Έχω αρνηθεί πράγματα, δουλειές και ιστορίες, γιατί ήξερα ότι ήταν μπερδεμένοι σε αυτές τις δουλειές αυτές οι εγκληματικές φυσιογνωμίες» είχε πει στο MEGA.

Μετάβαση στην Πηγή