«Ελληνικά» ΤΟΜΑ BMP-1, αντί να φρουρούν το Αιγαίο από τους Τούρκους, καταστρέφονται στην Ουκρανία! Τα στείλαμε στον Ζελένσκι και αντί για «ευχαριστώ» στήνει μπίζνες με τον Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδος!

20ημέρες 02ώρες 08λεπτά 47δεύτερα
απομένουν για τα Χριστούγεννα

\

Έρευνα - Δημοσκόπηση:

  • Oι έρευνες είναι διαδικτυακές, δημιουργήθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. περί προσωπικών δεδομένων GDPR και προστατεύονται από την υπηρεσία εντοπισμού απάτης Google reCAPTCHA v2.

Η ρωσική στρατιά της Χερσώνας γεφύρωσε το υδάτινο κώλυμα του Δνείπερου σε δύο σημεία και πέρασε στην βόρεια όχθη επιχειρώντας κυκλωτική κίνηση στις ουκρανικές δυνάμεις βόρεια της πόλης της Χερσώνας.

Δεν είναι βέβαιο ότι πρόκειται για κύρια επιθετική κίνηση ή για αντιπερισπασμό.

Επίσης το ρωσικό πυροβολικό με βολές SMERCH των 300 χλστ,, αυτοκινούμενα πυροβόλα των 152 χλστ. και τα μαχητικά κρούσης Su-25 κτύπησαν εφεδρείες των ουκρανικών στρατευμάτων που προχωρούσαν από τις κατευθύνσεις Νικολάεφ-Κριβόι Ρογκ, βόρειοανατολικά της Χεστώνζς καθώς και ειδικές μονάδες των Ουκρανών που δρούσαν κατά μήκος της πρώτης γραμμής.

Περισσότεροι από 180 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, ενώ οκτώ τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και έξι αυτοκίνητα καταστράφηκαν.

Επίσης η 6η ρωσική Στρατιά εξαπέλυσε επίθεση ανακατάληψης των ρωσικών εδαφών του Ντονμπάς και συνέτριψαν ουκρανική επίθεση στην Μπερεστόβογιε στην περιοχή του Χάρκοβο με αποτέλεσμα τον θάνατο ή τραυματισμό 150 Ουκρανών στρατιωτών και καταστράφηκαν ενός άρματος μάχης, πέντε οχήματα μάχης πεζικού BMP-1 που μόλις είχαν παραληφθεί από την Ελλάδα, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εννέα φορτηγάκια pickups που είχαν διαμορφωθεί σε οχήματα μάχης,

Τα «ελληνικά» ΤΟΜΑ καταστράφηκαν με βολές πυροβολικού και κατευθυνόμενα βλήματα Krasnopol των 152 χλστ.

Οι Ουκρανοί προώθησαν αμέσως στην πρώτη γραμμή τα ελληνικά ΤΟΜΑ λόγω της άριστης κατάστασης στην οποία βρίσκονταν…

Απομένουν περίπου 100 ΤΟΜΑ στην δύναμη των Ουκρανών, καθώς έχουν καταστραφεί πάνω από 20. Τα ελληνικά ΤΟΜΑ ήταν η πλέον σοβαρή ενίσχυση για τους Ουκρανούς, ενώ τα πρώην ελληνικά ρουκετοβόλα RM-70, δρουν στην περιοχή της Χερσώνας, κυρίως. Δύο έχουν καταστραφεί.

Αφού τα δώσαμε όλα στον Ζελένσκι, ο Ουκρανός Πρόεδρος ξεκινάει επικίνδυνη -για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος- στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία και στήνει επικίνδυνες μπίζνες με τον Ερντογάν!

Τον Αύγουστο έγινε γνωστό ότι η τουρκική αμυντική εταιρεία Baykar αγόρασε έκταση στην Ουκρανία και κατοχυρώθηκε ως νομικό πρόσωπο, με σκοπό την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar τα οποία έγιναν διάσημα λόγω του ρόλους τους στην αναχαίτιση των ρωσικών δυνάμεων. Τελικά, αποδείχτηκε πως τα τούρκικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπεφταν σαν τις μύγες και σύμφωνα με τις δηλώσεις των ίδιων των ουκρανών, δεν προσέφεραν τίποτα στην άμυνα έναντι της ρωσικής εισβολής.

Το γεγονός αυτό καθιστά την εμμονή του καθεστώτος Ζελένσκι στην στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία, ακόμα πιο προκλητική έναντι της Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που έχει δώσει τα πάντα στην Ουκρανία, εις βάρος των εθνικών της συμφερόντων αλλά και της εθνικής ασφάλειας, όπως αποδεικνύεται σήμερα μετά την δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την μη μεταφορά των Marder στα νησιά.

Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Τουρκία και την Ουκρανία, που υπογράφτηκε ακριβώς πριν από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, η Baykar συμφώνησε να κατασκευάσει το δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής της στην Ουκρανία.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλός της, η τουρκική εταιρία σχεδιάζει να ολοκληρώσει την κατασκευή του εργοστασίου σε δύο χρόνια.

ΕΙδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος Χαλούκ Μπαϊρακτάρ δήλωσε την Πέμπτη στο Reuters πως τα σχέδια προχωρούν παρά ορισμένα εμπόδια που δημιούργησε η ρωσική εισβολή. Το σχέδιό μας προχωρά», δήλωσε στο περιθώριο της αμυντικής έκθεσης SAHA στην Κωνσταντινούπολη. «Τώρα έχουμε το αρχιτεκτονικό σχέδιο. Η λεπτομερής σχεδιαστική φάση έχει τελειώσει. Και θα προχωρήσουμε με την κατασκευή… μέσα σε δύο χρόνια θα θέλαμε να το τελειώσουμε».

Η Ουκρανία κατέχει εξέχουσα θέση στην εφοδιαστική αλυσίδα της Baykar, ιδιαίτερα με το νέο drone Akinci και το μη επανδρωμένο μαχητικό Kizilelma, ή Χρυσό Μήλο, που είναι υπό ανάπτυξη. Αμφότερα χρησιμοποιούν ουκρανικούς κινητήρες των Motor Sich και Ivchenko-Progress.

Η ανάπτυξη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Bayraktar TB2 αναδείχθηκε σε καθοριστικό παράγοντα σε συγκρούσεις από τη Συρία μέχρι το Αζερμπαϊτζάν και την Ουκρανία τοποθετώντας την Baykar υπό το φως των προβολέων παγκοσμίως και μετατρέποντάς την σε μια μεγάλη βιομηχανική και εξαγωγική εταιρία.

Το TB2 πωλείται σε 24 χώρες περιλαμβανομένης της Πολωνίας, χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ, ενώ η εταιρία έχει υπογράψει συμφωνίες με πέντε χώρες για την εξαγωγή του πολύ μεγαλύτερου αδελφού του, του Akinci.

Ενώ το TB2 μπορεί να σηκώσει έως και 150 κιλά πυραύλων ή εξοπλισμού το Akinci, που παραδόθηκε πρώτα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πέρυσι, μπορεί να πετάξει πολύ πιο ψηλά και να απογειωθεί με δεκαπλάσιο βάρος.

Οι παραγγελίες αναμένεται να φθάσουν περίπου το ένα δισεκ. δολάρια φέτος, είπε ο Μπαϊρακτάρ, περίπου 50% υψηλότερα από τα 650 εκατ. δολάρια πέρυσι με ένα άλλο 50% να αναμένεται το 2023.

Η έρευνα και η ανάπτυξη για το γρήγορο μαχητικό drone Kizilelma θα επιταχυνθεί επίσης, είπε ο Μπαϊρακτάρ.

Το Kizilelma θα μπορεί να απονηώνεται από και να προσνηώνεται σε αεροπλανοφόρα με μικρό διάδρομο, με την παρθενική του πτήση να αναμένεται τους επόμενους λίγους μήνες.

Το TB3, μια εκδοχή του TB2 ικανότερη για μικρό διάδρομο, αναμένεται να ολοκληρώσει τη δοκιμαστική του φάση μέχρι τα τέλη του 2023, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Baykar.

Το άρθρο «Ελληνικά» ΤΟΜΑ BMP-1, αντί να φρουρούν το Αιγαίο από τους Τούρκους, καταστρέφονται στην Ουκρανία! Τα στείλαμε στον Ζελένσκι και αντί για «ευχαριστώ» στήνει μπίζνες με τον Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδος! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

Μετάβαση στην Πηγή αναδημοσίευσης
Το άρθρο αναδημοσιεύθηκε αυτόματα και η ευθύνη του περιεχομένου βαρύνει νομικά τον αρθρογράφο του.

Barack
Barackhttps://mybusinesscoaching.gr
Πολιτικό marketing, Πολιτική Επικοινωνία, Έρευνες & Δημοσκοπήσεις, Digital Marketing, Στενευμένες καμπάνιες, Παραγωγή Υλικού, Website, Social media marketing, Mobile Marketing, Email Marketing, SMS Marketing, Call Center Τηλεφωνικό κέντρο: +30 210 22 41 777
Farsala
overcast clouds
11.3 ° C
13 °
10.6 °
91 %
0.2kmh
99 %
Τρ
13 °
Τε
14 °
Πε
15 °
Πα
15 °
Σα
12 °

Πρόσφατα άρθρα

Αν έχετε κατάστημα που εκτελεί παραγγελίες Delivery, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2102241777 σχετικά με τη συμμετοχή σας στην εφαρμογή.

Σχετικά Άρθρα: