Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων

Τοπικά

kentro igeias

Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων γιόρτασε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού που εορτάζεται κάθε χρόνο, από το 1965, στις 12 Μαΐου και αποτελεί ημερομηνία ορόσημο και σύμβολο για το σύνολο του Νοσηλευτικού Προσωπικού που αγωνίζεται για προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, την καθολική πρόσβαση των πολιτών στις Δημόσιες Δομές Υγείας, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, μέσα σε αντίξοες και ανθυγιεινές συνθήκες.

Σε ανακοίνωση του Δ.Σ. των εργαζομένων επισημαίνονται τα εξής: «Η Νοσηλευτική αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες, που στηρίζεται το Σύστημα Υγείας και ο σημαντικός ρόλος φάνηκε ξεκάθαρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι Νοσηλευτές με την άρτια επιστημονική κατάρτιση, με ειδικές δεξιότητες, με δύναμη ψυχής και υψηλό αίσθημα ευθύνης, στηρίζουν διαχρονικά το ΕΣΥ, παρά την υποστελέχωση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την επαγγελματική εξουθένωση και τις χαμηλές αμοιβές.

Για τους Νοσηλευτές η προτεραιότητα είναι ο ασθενής και θα συνεχίσουν να εργάζονται για:
  • Ποιοτικές υπηρεσίες υγείας
  • Υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  • Στήριξη του ΕΣΥ, με ανιδιοτέλεια, σοβαρότητα και αυταπάρνηση

Με αφορμή την επέτειο τιμάμε το Νοσηλευτικό Προσωπικό, εκφράζοντας τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας για τον ουσιαστικό έργο που καθημερινά επιτελείται.

Για το νομό Λάρισας το Σωματείο μας βρίσκεται πάντα δίπλα στο νοσηλευτικό προσωπικό αναγνωρίζοντας – επιβραβεύοντας και στηρίζοντας το έργο τους στην πράξη  και όχι με μηνύματα επικοινωνιακού χαρακτήρα παλεύοντας μαζί τους για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση για το ΕΚΑΒ αναφέρουν: «Καλούμε την Διοίκηση της 5η ΥΠΕ εδώ και τώρα να ανακαλέσει όλες τις εγκυκλίους που εντέλουν και αναγκάζουν τους νοσηλευτές  να εκτελούν διακομιδές καλύπτοντας έτσι τα κενά και την υποστελέχωσης των Τομέων του ΕΚΑΒ, που έχει την αποκλειστική ευθύνη των διακομιδών. Οι διακομιδές δεν είναι νοσηλευτικό καθήκον. Οι νοσηλευτές δεν είναι πληρώματα ασθενοφόρου – διασώστες, δεν διαθέτουν την κατάλληλη  εκπαίδευση και δεν διαθέτουν την απαραίτητη πιστοποίηση από την πολιτεία για να εκτελούν διακομιδές και να στελεχώνουν ασθενοφόρα».

202405161026316514

202405161026334419

202405161026290450

202405161026274406

202405161026242067

Το άρθρο αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 16 Μαΐου 2024 ώρα 13:52 από εδώ
_____________________________
Το my Farsala δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Μοιραστείτε Αυτό Το Άρθρο
Avatar photo
Από My Farsala Διαδικτυακή εφαρμογή
Follow:
Διαδικτυακή εφαρμογή τοπικού ενδιαφέροντος