Γεραπετρίτης: Αποπέμψαμε τον Λιγνάδη αλλά δεν το είπαμε για να μην τον εκθέσουμε

Στην αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να εκθέσει τον Δημήτρη Λιγνάδη και για αυτό ανακοίνωσε ψευδώς την προηγούμενη εβδομάδα ότι παραιτήθηκε μόνος του για προσωπικούς λόγους, προχώρησε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Μετά την καταγγελία της 6ης Φεβρουαρίου η κυρία Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του κ. Λιγνάδη η οποία υποβλήθηκε αμέσως» είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης παραδεχόμενος δημοσίως ότι ήταν αναληθής ο ισχυρισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη, πως ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε παραιτηθεί αυτοβούλως «για προσωπικούς λόγους». Αιτιολόγησε μάλιστα την στάση της κυβέρνησης λέγοντας ουσιαστικά ότι είπε ψέματα… για θεσμικούς λόγους.

«Εμείς επειδή έχουμε θεσμική αντίληψη των πραγμάτων δεν θα τον εκθέταμε τον κ. Λιγνάδη» τόνισε και πρόσθεσε «δεν τον διαπομπεύσαμε τον κ. Λιγνάδη, δεν τον ρίξαμε στα σκυλιά».

Άξια υπουργός η Μενδώνη, δεν συγκάλυψε την υπόθεση Λιγνάδη

Ο κ. Γεραπετρίτης ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εξακολουθεί να χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Αντέκρουσε μάλιστα τις καταγγελίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι επί η κυρία Μενδώνη τόσες ημέρες επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση μιλώντας για «ανυπόστατες φήμες». «Ποια είναι η συγκάλυψη; Γνωρίζαμε ότι ο Λιγνάδης είναι άνθρωπος αυτής της ποιότητας;» διερωτήθηκε ο κ. Γεραπετρίτης και χαρακτήρισε την κυρία Μενδώνη «άξια υπουργό» με «άριστο έργο».

Μετάβαση στην Πηγή