Αφιερωματική εκδήλωση για την Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος από το 2ο ΓΕΛ Φαρσάλων

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Αφιερωματική εκδήλωση για την Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος από το 2ο ΓΕΛ Φαρσάλων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο των Φαρσάλων.

Στο πλαίσιο των παγκόσμιων εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Φαρσάλων, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ευθυμίου Πανωραίας, παρουσίασαν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μας την ιστορία της Ρωμανιώτισσας Εσθήρ Κοέν, της γηραιότερης Ελληνίδας επιζήσασας από τα κολαστήρια του Άουσβιτς-Μπιρκενάου και αποσπάσματα από μαρτυρίες Εβραίων της Θεσσαλονίκης που επέζησαν από τα ναζιστικά στρατόπεδα.

Πρόκειται για μια ιστορία που συνοψίζει όχι μόνο τη βαρβαρότητα με την οποία συντελέστηκε η γενοκτονία των 6 εκατομμυρίων Εβραίων της Ευρώπης από τους Ναζί, αλλά και σημαντικές πτυχές της ιστορίας, μαζί με πολύτιμα συμπεράσματα για την ευθύνη της Μνήμης, την ανάγκη της παιδείας και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Οι εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος είναι ταυτόχρονα αγώνας για παγκόσμια ειρήνη. Η απαίτηση για ειρήνη, ελευθερία και δημοκρατία στις μέρες μας είναι πλέον ορατή και ζωντανή περισσότερο από ποτέ.

Όλοι προσερχόμαστε με το δικό μας φορτίο αξιών στη μάχη για την ειρήνη, για την ανάπτυξη, για τη συνύπαρξη, για την ανοχή, για την εξάλειψη του ρατσισμού και του φανατισμού. Δεν πρέπει να γίνουμε ποτέ συνεργοί, δεν πρέπει να ξεχάσουμε, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, δεν πρέπει να σιωπήσουμε ποτέ πια…

Τα ονόματα των μαθητών και των μαθητριών που συμμετείχαν:

Αρχοντή Κων/να

Ατόσογλου Όλγα

Βάρσος Κων/νος

Βασιλείου Ροδάνθη

Γκόβαρη Λυδία

Εσερμπέκογλου Ραφαηλία

Ζαχαρή Ελπίδα

Ζιώγα Δήμητρα

Καρακοντάκη Ευαγγελία

Λελεντζή Ελευθερία

Μαργαριτοπούλου Κατερίνα

Μολόχας Κων/νος

Μπανάκας Γιώργος

Ντιβανίδη Ελισάβετ

Στατήρη Ελεάννα

Τσαπραΐλης Βαγγέλης

Τσάρας Απόστολος

Χαμορούσος Βασίλης

Χαμορούσου Αναστασία

Χαμπίπη Ίριδα

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.

Το άρθρο αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 8 Φεβρουαρίου 2024 ώρα 9:47 ΠΜ από εδώ
_____________________________
Το Farsala Press δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Δημήτρης Βαρακλιώτης | Σύμβουλος Επικοινωνίας
Ως σύμβουλος επικοινωνίας ειδικεύεται στην Συμβουλευτική Στρατηγικής & Επικοινωνίας Είναι πιστοποιημένος από μεγάλους οργανισμούς και υπεύθυνος για την αξιολόγηση των αναγκών επικοινωνίας που είναι απαραίτητες για την επιχείρηση, την υπηρεσία, το προϊόν ή το δημόσιο πρόσωπο που αναλαμβάνει.
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Farsala Radio

50%