Αρνητικές προβλέψεις Τζανάκη για το χειμώνα, αν δεν επιτευχθεί το τείχος ανοσίας

Αρνητικές προβλέψεις Τζανάκη για το χειμώνα, αν δεν επιτευχθεί το τείχος ανοσίας

«Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα. Αν δεν αποκτήσουμε 1 εκατομμύριο ανθρώπους με ανοσία, είτε φυσική είτε τεχνητή, θα σέρνουμε αυτούς τους αριθμούς μέχρι τέλος του χρόνου και θα έχουμε ακόμα περίπου 2.500 νεκρούς», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στο Mega δήλωσε πως «είχαμε πει ότι θα έχουμε μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων και των πανδημικών δεικτών», κάνοντας λόγο για 30% πτώση στους θανάτους κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Υποστήριξε μάλιστα πως διαπιστώθηκε ωφέλεια από τη χαλαρή κινητικότητα του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με την επιστροφή σε μια επιτηρούμενη και δομημένη με ιατρικά πρωτόκολλα επιστροφή στην πόλη.

«Ωστόσο, δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτήν την σταθερότητα», συμπλήρωσε, λέγοντας πως «δεν μπορούμε να σέρνουμε καθημερινά 2,5-3 χιλιάδες κρούσματα, 25-35 θανάτους και περίπου 300 στις εντατικές». Ιδιαίτερα στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Β. Ελλάδος εντοπίζεται σημαντικό πρόβλημα, σύμφωνα με το καθηγητή, εξηγώντας πως αυτό γίνεται επειδή στις παραπάνω περιοχές η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλότερη κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

Προβλέποντας 2,5 χιλιάδες νεκρούς αν δεν επιτευχθεί τοίχος ανοσίας, ο καθηγητής προσέθεσε πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς, φαίνεται πως θα  φτάσουμε τα παραπάνω επίπεδα ανοσίας μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αλλά δυστυχώς μέσω της φυσικής λοίμωξης.

Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει έξαρση λόγω της αλλαγής τακτικής της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει άνοιγμα των καταστημάτων χωρίς περιορισμούς για τους εμβολιασμένους, μικρότερες σχολικές τάξεις, σε συνδυασμό με τη κακοκαιρία. Ωστόσο ο ίδιος θεωρεί πως η έξαρση θα είναι διαχειρίσιμη σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ ίσως σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές μπορεί να δούμε πίεση στο σύστημα υγείας.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 14/10/2021 ώρα 1:53 ΜΜ από την ιστοσελίδα

Το Farsala Press δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

___________________________________

Ανεβάστε μόνοι σας το δικό σας άρθρο, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

  • 1 Εισαγάγετε πληροφορίες του άρθρου σας...
  • 2 Finish
Back to top button