Άνω-κάτω χωριό της Αχαΐας – Γέμισαν σκαθάρια τα σπίτια. Κλιμάκιο θα εξετάσει το φαινόμενο

16ημέρες 03ώρες 43λεπτά 34δεύτερα
απομένουν για τα Χριστούγεννα

\

Έρευνα - Δημοσκόπηση:

  • Oι έρευνες είναι διαδικτυακές, δημιουργήθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. περί προσωπικών δεδομένων GDPR και προστατεύονται από την υπηρεσία εντοπισμού απάτης Google reCAPTCHA v2.

Αμέτρητα σκαθάρια έχουν γεμίσει τα σπίτια στο χωριό Μετόχι της Δυτικής Αχαΐας, προκαλώντας ταραχή και πανικό στους κατοίκους.

Όλα ξεκίνησαν πριν δυο ημέρες, όταν τα σκαθάρια έκαναν την εμφάνισή τους, σε κάποιο σπίτι που βρίσκεται κοντά στη λίμνη Λάμια στο βαλτότοπο της Στροφυλιάς. Την επόμενη ημέρα προχώρησαν και σε άλλα σπίτια.

Το περίεργο είναι ότι τα σκαθάρια κάνουν την εμφάνισή τους και κινούνται κυρίως τις απογευματινές ώρες, όταν πέφτει ο ήλιος με τους κατοίκους να λένε ότι δεν έχουν ξαναδεί τέτοιο φαινόμενο.

«Ενημερωθήκαμε άμεσα, από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε να συμβαίνει, ακολουθήσαμε την πορεία τους και οδηγηθήκαμε στη Λάμια, ωστόσο εκεί τα νερά είναι καθαρά και η λίμνη δεν είναι κοντά στα δέντρα της Στροφύλιας, έτσι δεν ξέρουμε τι είναι και από πού προέρχονται», είπε o αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Κώστας Ταπεινός

Σημειώνεται πως οι κάτοικοι του Μετοχίου έχουν θορυβηθεί και δεν πιστεύουν στα μάτια τους με αυτό που βλέπουν να γίνεται κάθε βράδυ. Ο κ. Ταπεινός μας λέει, ότι τα σκαθάρια δεν προκαλούν ζημιές ούτε στα σπίτια ούτε στις γύρω καλλιέργειες και μέχρι στιγμής οι κάτοικοι για να μπορέσουν να μείνουν στα σπίτια τους ψεκάζουν με εντομοκτόνα, που όμως δεν επαρκούν, καθώς τα σκαθάρια επανέρχονται περισσότερα.

Περιγράφοντας την κατάσταση που ζουν οι κάτοικοι του Μετοχίου, ο κ. Ταπεινός αναφέρει: «Αφού επέστρεψαν και τη δεύτερη ημέρα τα σκαθάρια, οι άνθρωποι πάλευαν με σκούπες για να διώξουν τα έντομα ώστε να μην μπουν μέσα στο σπίτι. Γίνεται χαμός και πρέπει να ληφθούν μέτρα άμεσα. Εμείς έχουμε βρει το σημείο που ξεκινούν τα σκαθάρια. Είναι περίπου 150 μέτρα μακριά από το σπίτι, στη θέση «Λάμια» κάτω από ένα γεφυράκι».

«Από την πρώτη στιγμή, ήρθαμε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας και αναμένουμε εντός της ημέρας, κλιμάκιο που θα εξετάσει το φαινόμενο για να μπορέσουμε να έχουμε απάντηση στο ερώτημα, από πού προέρχονται και στη συνέχεια να προχωρήσει η Περιφέρεια σε ψεκασμούς. Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις, το φαινόμενο εξαπλώνεται ταχύτατα».

Το θέμα πρέπει να εξεταστεί από ειδικούς επιστήμονες, καθώς χρειάζεται να μελετηθεί πού οφείλεται το φαινόμενο που έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία του Μετοχίου.

Μετάβαση στην Πηγή αναδημοσίευσης
Το άρθρο αναδημοσιεύθηκε αυτόματα και η ευθύνη του περιεχομένου βαρύνει νομικά τον αρθρογράφο του.

Barack
Barackhttps://mybusinesscoaching.gr
Πολιτικό marketing, Πολιτική Επικοινωνία, Έρευνες & Δημοσκοπήσεις, Digital Marketing, Στενευμένες καμπάνιες, Παραγωγή Υλικού, Website, Social media marketing, Mobile Marketing, Email Marketing, SMS Marketing, Call Center Τηλεφωνικό κέντρο: +30 210 22 41 777
Farsala
overcast clouds
12.3 ° C
14.6 °
10.6 °
73 %
1.5kmh
100 %
Πα
15 °
Σα
16 °
Κυ
17 °
Δε
16 °
Τρ
15 °

Πρόσφατα άρθρα

Αν έχετε κατάστημα που εκτελεί παραγγελίες Delivery, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2102241777 σχετικά με τη συμμετοχή σας στην εφαρμογή.

Σχετικά Άρθρα: