«Άγχος Εξετάσεων: Σύμμαχος ή Εχθρός;»: Δράση Ψυχολογικής Ενδυνάμωσης στο 1ο Λύκειο σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τοπικά

1o likeio xamogelo tou paidiou

Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια, ενώ αμέσως μετά ακολουθούν και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εξετάσεις που επιφορτίζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες με υπερβολικό άγχος, το οποίο πολλές φορές δυσκολεύονται να διαχειριστούν αποτελεσματικά, με δυσάρεστες συνέπειες τόσο για την επίδοση όσο και για την ψυχολογία τους.

202404250506544436

Επιχειρώντας την ενδυνάμωση των μαθητών και των μαθητριών σε αυτή την κατεύθυνση η Δ/ντρια, κ. Ζησούλα Γκουτσιουκώστα, και ο Σύλλογος Καθηγητών του 1ου Λυκείου Φαρσάλων αποφάσισαν να υλοποιήσουν ένα από τα προγράμματα πρόληψης που παρέχει ο εθελοντικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με θέμα  «Άγχος Εξετάσεων: Σύμμαχος ή Εχθρός;». Το πρόγραμμα, διάρκειας 4 ωρών, αφορούσε τους μαθητές και τις μαθήτριες και των τριών τάξεων και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (24/4) από την ψυχολόγο του εθελοντικού οργανισμού, κ. Βλόστου Στυλιανή, παρουσία των διδασκόντων και της ψυχολόγου του σχολείου, κας Αγνής Παπαθεοδώρου.

 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος η κ. Βλόστου ανέδειξε μέσα από την αλληλεπίδραση με τα παιδιά μορφές εκδήλωσης του άγχους και τεχνικές αποτελεσματικής αντιμετώπισής του, ενώ παρουσίασε επίσης, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000.

Το άρθρο αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 28 Απριλίου 2024 ώρα 19:57 από εδώ
_____________________________
Το Farsala Press δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Μοιραστείτε Αυτό Το Άρθρο
Avatar photo
Από My Farsala Διαδικτυακή εφαρμογή
Follow:
Διαδικτυακή εφαρμογή τοπικού ενδιαφέροντος